Котор Варош: Завршни радови на санацији Дома здравља

У току  су завршни радови на санацији дијела објекта Дома здравља “Свети Пантелејмон”, а упоредо са овим радовима почћели су и припремни радови за изградњу новог блока Дома здравља. Овај уговор реализује се у оквиру пројекта “Јачање здравственог сектора /ХСЕП АФ/” и вриједан је 354.693 КМ.

Пројекат обухвата и обезбјеђење просторних услова и објеката за рад тимова породичне медицине, те набавку савремене опреме, а финансира се из кредитних средстава Свјетске банке и Развојне банке Савјета Европе, уз учешће општине од 30 одсто.

Директор которварошког Дома здравља Владимир Бибић рекао је да медицинско особље несметано пружа услуге пацијентима у току извођења радова, а рок за завршетак ових радова је 17. април.

“Уговор подразумијева извођење низа грађевинских радова. Замијењена је кровна конструкција и кровни покривач, фасадна столарија, а у току је израда термо фасаде и фасаде”, навео је Бибић и додао да ће бити санирани санитарни чворови и цијеви за централно гријање. Ово је прва озбиљна санација Дома здравља “Свети Пантелејмон” након 40 година, а након санације објекта биће створени бољи услови за рад особља и лијечење пацијената.

У новом блоку за који су почели припремни радови биће смјештена  Хитна помоћ и дио породичне медицине.

Вриједност пројекта је милион КМ, а средства за ову намјену обезбиједила је Фондација “Хајдар Алијев”. По ријечима директора Бибића нови објекат, на површини од 850 метара квадратних, биће опремљен савременом опремом и намјештајем, а рок за завршетак радова је децембар.