Которварошани на Озренском планинарском маратону

На 18. Озренском планинарском маратону наши суграђани Здравко Вучановић (полицијски службеник) и Бранислав Тепић (учитељ) прешли су стазу Ултра маратона у дужини од 101 km за 26 сати. Због лоших маркација на самој стази на крају су прешли чак 110 километара.

„Ово је други пут да сам прешао ултамаратон од 101 км. Међутим овај пут је стаза била много тежа и временски услови нису били на нашој страни, температура преко 30 Ц и велика влажност ваздуха. Сама организација није била на завидном нивоу, мањак хране ,воде и што је највећи проблем био јесте маркација. Преко 10 км смо прешли додатних што нас је додатно исцрпило и одузело вријеме.
Похвалио бих сву екипу из Kотор Вароша која је кренула на овај изазов по непознатом терену. Неки су морали одустати на 50-ом километру због поврједа и техничких проблема, док се једна екипа одлучила на маратон од 46 км. Многи фаворити професионални ултрамаратонци Пољаци,Мађари су одустајали,а нас је то додатно инспирисало. Са обзиром да имам 52 године,одговорно тврдим да све ово не бих издржао да није било Здравка Вучановић са којим сам послије 50 км наставио да помјерам границе. Његова жеља,младост и одлучност да у своје витрине окачи ову диплому водила нас је до крајњег циља“,
изјавио је Тепић.

Наши маратонци се захваљују свим пријатељима који су им давали подршку да истрају у овом подухвату, као и домаћинима који су дали свој максимум поред свих потешкоћа.

Маратон је почео у суботу 09.06. у 9 часова и трајао је до недјеље до 17 часова.