Которварошани најбољи спортисти Републике Српске

На 62. Избору десет најбољих спортиста, млади пливач Михајло Чепркало,   изабран је за најбољег спортисту Републике Српске.  Друго мјесто заузела је Татјана Ђекановић, која се бави стрељаштвом.

Ови млади и успјешни спортисти поријеклом су из Котор Вароша.

Наступ на Олимпијским играма у Рио де Женеиру обиљежио је годину на измаку Михајлу Чепркалу, пливачу „22. априла“ из Бањалуке. Свој сан остварио је наступом у Бразилу, гдје је у конкуренцији најбољих пливача свијета на 1.500 метара слободно заузео 37. мјесто. Имао је запажене резултате на домаћим и такмичењима у региону, а то говори и податак да је власник 69 рекорда БиХ.

Татјана Ђекановић је такмичарка Геофона из Теслића и ове сезоне је потврдила да је најбољи стријелац у БиХ. Одбранила је титуле првака БиХ и Републике Српске, а направила је искорак и на међународној сцени. Била је учесник Олимпијских игра у Рио де Женеиру, гдје је имала добар резултат и освојила 35 мјесто.

Награде најбољима уручио је предсједник жирија, најбољи бивши  ватерполиста и градоначелник Новог Београда, Александар Шапић.

Избор десет најбољих спортиста Републике Српске и ове године одржан је у организацији дневних новина „Глас Српске“.