Которварошани огорчени због медијског линчовања васпитачице

КОТОРВАРОШКА СРАМНА ХАЈКА

Овој седмици која је посвећена дјеци, њиховим правима и заштити; у нашем Котор Варошу је претходила једна срамна седмица у којој се десио покушај правог моралног линча васпитачице у Дјечјем вртићу „ Лариса Шугић“. Док су наводно два дјечачића у вртићу „попишкили један другога“ на друштвеним мрежама су одрасли (уз пар часних изузетака) опасно и дебело засрали!!!
Дежурни „душебрижници и коментатори“ (у преводу интернет сероње) су се претворили у политичко-моралне шинтере и унапред осуђујући дотичну радницу без довољно доказа покушали је приковати на зид срама. Срам да их буде за сва њихова срања на интернету! Ја овдје не браним васпитачицу него скрећем пажњу на нељудски, крајње сраман и смрадан начин на који се дигла хајка на ту жену. Ако је неко крив онда то треба и доказати а не унапред и без доказа некога извргнути јавном руглу.
За наведени „инцидент“ у вртићу (ако је уопште нечег и било) постоје институције које су задужене да то расвијетле, и постоји редослијед поступака у том случају (родитељска пријава, изјава раднице, разговор са директором, па ако треба и довођење полиције да испита и утврди „случај“ и тако даље) али то никада није посао дежурних „савјетодаваца и мудрова“ на интернет мрежама. Ако наведени инцидент има политичку позадину онда је јадна политика и политичари који своје циљеве остварују тако што газе мале и обичне људе и то је злоупотреба која се сваком нормалном човјеку гади и изазива повраћање?! Локални портали који оваквим допуштеним бљувотинама покушавају да повећавају своју посјећеност и читаност су показали крајњу непрофесионалност. Новинари су дужни да се баве истинама а „истина“ за коју немате доказа је ноторна лаж, господо! Били сте дужни да бришете коментаре који вријеђају нечије људско и професионално достојанство а не да својим, наводно независним ставом, будете саучесници у том моралном линчу! Ако наставимо да рјешавамо „проблеме“ на овај начин и правимо општу хајку (данас васпитачица а сутра ће на реду бити неко други) гдје ће нам онда бити крај?! Почећемо да личимо на чопоре паса који траже жртву за уједање и тргање на сваком кораку!
Да ли се ико запитао како се послије те незапамћене интернет-хајке осјећа та радница вртића?! Поуздано знам да потиче из часне породице ( знао сам јој родитеље) и да ли знате да јој је у протеклом рату настрадао рођени брат а годинама послије рата није се знало за његове кости!!! Неаргументовано и недоказано блаћење те раднице је удар на част те породице и пљување по њиховој муци и светињи. И не само њиховој него и нашој!
Откуд право појединцима да се коментарима јављају из других земаља и да нам држе лекције како треба да поступамо?! Неки нам предочавају како је овај вртић некада био „аристократског типа“ и примао је наводно само дјецу „которварошких интелектуалаца“. Не требају нам; ево јавно им поручујем; њихови савјети! Можемо ми и без вас, и без ваше памети издалека господо! Гледајте своја посла а ми ћемо своја!!!
ЧЕДО ТЕПИЋ