Которварошанка Ана Борић најбоља кадеткиња 27.класе ОС Бих

У Центру за основну обуку Оружаних снага Босне и Херцеговине у Пазарићу, уприличена је пригодна церемонија у поводу завршетка основне обуке 27. класе кандидата за војнике Оружаних снага БиХ.

Свечану заклетву положила су 223 кандидата, од којих је 46 кандидаткиња. Свечаности у Пазарићу, поред представника Оружаних снага Босне и Херцеговине, присуствовали су и представници НАТО Штаба Сарајево, ЕУФОР-а, као и породице и пријатељи младих војника, који ће послије основне обуке бити упућени на специјалистичку обуку у јединицама у које су распоређени.

Најбоља међу 46 кадеткиња 27. класе Оружаних снага Босне и Хервеговине била је Которварошанка Ана Борић.

Ана се својим трудом, залагањем и упорношћу истакла и на основној обуци реализованој у Центру за основну обуку Пазарић у периоду од 1.8.2022. до 30.9.2022. године и тиме проглашена за најбољу кадеткиња 27. класе ОС БиХ.

,,На позив Оружаних снага одазвала сам се прије свега јер ми је част да носим ову униформу, и због тога што оружане снаге функционишу на принципу раде, реда и дисциплине. У току ове обуке са нашим командирима који су професионално обављали свој посао, постигли смо одличне резултате и схватили значење осјећаја припадности. Од сада се наша улога мијења и од овог тренутка ми остајемо на услузи Босни и Хервеговини и њеним грађанима“ – изјавила је Ана Борић, најбоља ксдеткиња 27.класе ОС Бих