Которварошанка Цвијета (Гелић) Кнежевић организатор косијаде у Бачком Добром Пољу, жеља да организује и у родним Гелићима

Цвијета је рођена у селу Гелићи, општина Котор Варош, а од 1980. године живи у Војводини. Предсједник је удружења “Војвођанска косидба”.

Велика жеља јој је да организује косијаду у родним Гелићима, и тиме обнови и сачува традицију наших предака.

Такође, жељела би да подстакне потенцијалну сарадњу општина Котор Варош и Врбас.

„Од Мојковца па до Буковца част ми је била учествовати на свим манифестацијама до сада. На првом мјесту је то што представљам мјесто гђе сам рођена и гђе сам оставила своје коријене и почела прве кораке. Представљам традицију и обичаје мог краја, опстине Котор Варош, јер шта је човјек без обичаја. Показала сам ношњу у Мојковцу, Бусијама, Сурдуку, Буковцу и идем даље. Надам се да ћу успјети следеће године да организујем косидбу у родном крају, што ми је највеца зеља“, наводи у изјави за наш портал Цвијета Кнежевић.

Косидбу је завољела као дијете гледајући оца и ђеда како косе, а кроз живот је била учесник много косијада широм Србије и региона.

Цвијета живи у Бачком Добром Пољу, мајка је двоје ђеце и удата је за Жељка Кнежевића. У младости је наступала за женски ФК „Војводина“ и „Индекс“ из Новог Сада.