Kоторварошки Бадњак креће из Тешића у 13.00 часова, а освећење и налагање Бадњака у 16.00 часова

Православни вјерници са подручја которварошке општине прославиће сутра Бадњи дан, а у свим храмовима биће организовано традиционално освећење и паљење бадњака.

„Ове године на Бадњи дан окупићемо се у селу Тешићи у 10 часова, одакле ће Бадњак пут Kотор Вароша кренути у 13 часова. Дочек, освећење и налагање Бадњака у цркви Рођења Пресвете Богородице у Kотор Варошу планирано је за 16 часова“ , саопштио је на крају данашње литургије которварошки протонамјесник Миленко Нарић.

У храму у Kотор Варошу литургија ће бити служена сутра у девет часова, док је традиционални божићни уранак планиран за пет часова.

У исто вријеме налагање бадњака биће обављено и у храму Светог великомученика кнеза Лазара у Забрђу, док ће се овај традиционални обичај у цркви Светог пророка Илије у Врбањцима одржати у 17 часова.

Налагање бадњака у порти храма Рођења Пресвете Богородице у Грабовици биће одржано у 17 часова, а божићна литургија ће почети у четири часа, док ће у храму Свете Тројице у Шипрагама бити у шест часова.

Налагање бадњака у порти храма Светог Георгија у Масловарама биће одржано у 15 часова, а у цркви Светог великомученика Прокопија у Ободнику у 17 часова. Божићни уранак у цркви у Масловарама биће заказан је за пет часова.