Kоторварошки џудиста Јован Сердар шампион РС у јуниорској конкуренцији

У суботу 13. априла 2024. године у Бања Луци је одржано првенство Републике Српске за џудисте за јуниоре и старије пионире. Најбољи резултат остварио је Сердар Јован који је постао шампион Републике Српске у категорији јуниора док су јуниори из Џудо клуба “Младост” освојили треће мјесто у укупном пласману. Поред Јовановог првог мјеста добром екипном пласману јуниора су допринијели и следећи такмичари : Вуковић Јован (III мјесто), Дарија Даниловић (II мјесто), Ања Смиљић (III мјесто), Никола Јефтимир (III мјесто), Владан Славнић (III мјесто) и Мирко Дубочанин (III мјесто).

У категорији старијих пионира медаље су освојили : Лазић Лука (II мјесто), Милановић Јован (III мјесто), Милић Матеј (III мјесто) и Вујиновић Ивана (III мјесто).

,,Задовољан сам оствареним резултатима, ово је још једна потврда да је Џудо клуб “Младост” најтрофејнији спортски колектив у општини Kотор Варош” – изјавио је Борислав Богданић, тренер Џудо клуба “Младост” из Kотор Вароша.

Организатор првенства је био Џудо савез Републике Српске и Џудо клуб “Бања Лука” а на првенству је учествовао 261 такмичар из 35 клубова из Републике Српске.