Которварошки џудисти наступили на Европском купу

Европски џудо куп за сениоре и сениорке одржан је ове године у Источном Сарајеву, а исти је окупио 212 такмичара из 20 европских држава. Куп је трајао у временском периоду од 24.05.2025 до 26.05.2024 године а исти је организовао Џудо Савез Републике Српске и Босне и Херцеговине.

Испред клуба из Котор Вароша требало је наступити четири такмичара али двоје которварошких џудиста из оправданих разлога није наступило на овом Европском купу. Џудисти који су представљали Котор Варош били су Ања Смиљић (кадеткиња до 70кг,) иако кадеткиња наступила је у сениорскј конкуеренцији, као и јуниор Јован Вуковић (до 73кг).

Јован Вуковић наступио је првог дана такмичења у коатегорији која је имала 24 такмичара, и у првом колу се састао са Мађаром Борисом Бенцеом од кога је и поред изванредног отпора изгубио. У другом колу, тј. распажној борби био је бољи од Словака Томаса Демцека, да би након тога био поражен од Италијана Самјуела Салва.

Ања Смиљић, иако је тек прву годину кадеткиња, наступила је и у сениорској конкуренцији те је у првом колу савладана од Хрватице Инес Филиповић и то у продужетцима. У другом колу је побједила Словенку Клафленц Ноели, а у борби за треће мјесто и европску медаљу изгубила је од далеко искусније Целине Бекер из Њемачке, и тако освојила 5 мјесто (што је и најбољи резултат неке репрезентативке БиХ у овој категорији).

,,С обзиром на квалитет пружених борби, као и освајање петог мјеста Ање Смиљић у категорији сениорки до 70кг, наступ наших такмичара на овом Европском првенству сматрам успјешним“ – изјавио је тренер Богданић.