Которварошки џудисти успјешни у Лакташима

Џудо турнир под називом ,,Лакташи ОПЕН“ одржан је протеклог викенда у Лакташима. Ово је 22. по реду међународни џудо турнир, на њему је наступило 64 екипе из Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске, Црне Горе и Бугарске.

Првог дана турнира наступле су млађе категорије од млађих полетараца до старијих пионира. Учешће у млађим категоријама узело је укупно 568 џудиста.

Испред клуба уз Котор Вароша наступило је 16 такмичара и такмичарки ратличитих узрасних категорија а укупно је освојено 7 мадаља.

Саша Јошић освојио је златну медаљу у категорији млађих пионира до 55кг, док су сребрене медаље освојили Марија Радмановић полетарка до 28 кг и Матеј Столић, млађи пионир до 60кг.

Бронзане медаље освојили су:

  • Немања Мирковић, полетарац до 28кг
  • Ивона Вишњић, млађа пионирка до 32кг
  • Милица Лазић, млађа пионирка до 52кг
  • Милош Керезовић, старији дјечак до 46кг

Другог дана турнира наступили су кадети, јуниори и сениорки у мушкој и женској конкуренцији, а учествовало је укупно 264 такмичара и такмичарки. Овај пут наступило је 9 которварошких џудиста, а освојене су три бронзане медаље.

Бронзу су овај пут освојили Ања Смиљић кадеткиња до 70кг, Николина Нарић кадеткиња +70кг и Јован Вуковић јуниор до 73кг.

,,Освајањем ових десет медаља на овом, веома јаком међународном турниру може се сматрати успјехом. Ово је уједно била прилика да извршимо увид у стање форме и укупне спремности за предстојећа такмичења“ – изјавио је тренер клуба Сејдо Татар.