Которварошки фудбалски ветерани други на турниру у Ђурђеву

Которварошки фудбалски ветерани су протеклог викенда учествовали на „Турниру пријатељства“ у Ђурђеву поводом јубилеја 100 година постојања ФК „Бачка“, гдје су освојили друго мјесто у конкуренцији четири екипе.

У полуфиналу су Которварошани головима двоструког стријелца Варошића и Теиновића савладали екипу „Задругар“ из Доње Трепче, док су финалу поражени од домаћина, који је у првом сусрету надвисио ветеране из Апатина.

За најбољег играча и стријелца проглашен је Дамир Варошић, док је епитет најбољег голмана понио Дамир Десница из Апатина.

Све утакмице су игране на стадиону ФК „Бачка“, а пехаре и дипломе капитенима екипа и најуспјешнијим појединцима уручио је представник домаћина Раденко Шаровић.

,,Братске везе са ветеранима из Котор Вароша, Доње Трепче и Апатина су учвршћене након овог турнира, а искрено се надам да ће он постати традиционалан и да су наши спортски пријатељи из Републике Српске понијели лијепе успомене из Ђурђева“, истакао је Шаровић.

Представник екипе ветерана из Котор Вароша Борис Новаковић похвалио је гостопримство домаћина и изразио задовољство што су у друштву братских екипа обиљежили вриједан јубилеј.

,,Све честитке домаћину на организацији, јер су се потрудили да нам боравак у Ђурђеву остане у лијепом сјећању, а са сигурношћу могу рећи да ћемо уложити максимум напора да их на најбољи могући начин угостимо на нашем традиционалном турниру крајем септембра“, нагласио је Новаковић.

Током боравка у Војводини Которварошани су посјетили голф центар, који се простире на површини од 38 хектара.

У оквиру овог комплекса налази се изграђен голф терен са девет поља, а Которварошани су искористили прилику да уз помоћ обучених тренера направе своје прве кораке у голфу.