Которварошки рукометаши други на републичком такмичењу

Ученици Средњошколског центра  „Никола Тесла“ из Козарске Дубице освојили су прво мјесто на републичком такмичењу у рукомету у обје конкренције, које је одржано у спортској дворани „Борик“ у Бања Луци.

Женска екипа СШЦ „Никола Тесла“ из К. Дубице у финалу је савладала вршњакиње бијељинске гимназије „Филип Вишњић“ резултатом 18:13, док је треће мјесто припало ученицама ЈУ „Центар средњих школа“ из Требиња.

За најбољу играчицу завршног турнира проглашена је Јована Илић, најбољи голман је Маријана Ђенадија, док је епитет најбољег стријелца понијела Сара Мајкић, све чланице побједничке екипе.

У конкуренцији ученика Дубичани су у финалу савладали екипу СШЦ „Никола Тесла“ из Котор Вароша резултатом 26:20. Изабраницима Срећка Гавранића је недостајало неколико кључних играча и то је један од разлога што су у финалу остали кратких рукава, али и ово је успјех вриједан дивљења.

Треће мјесто припало је ученицима Техничке школе из Требиња.

Которварошани Владан Максимовић и Рајко Радић су проглашени за најбољег голмана и стријелца турнира, док је титула најбољег играча припала Синиши Драгичевићу из побједничког састава.

Награде најуспјешнијим екипама и појединцима уручили су министар за породицу, омладину и спорт Републике Српске Јасмина Давидовић, представиник ресорног министарства Драган Вуковић и координатор Малих олимпијских игара за рукомет Горан Малић.

„Искрено се надам да ће већина Вас наставити да се бави рукометом и да ћете постати врхунски спортисти којим ће се поносити Република Српска“, поручила је Давидовићева свим учесницима завршног турнира.

Мале олимпијске игре, које обухватају шест спортских грана у мушкој и женској конкуренцији, најважнији пројекат ресорног министарства јер у њима учествује више од 90.000 ученика основних и средњих школа из Републике Српске.