Которварошки стонотенисери не познају границе, година за памћење

„Годину дана свакодневног рада, труда и одрицања тешко је смјестити у један чланак.“, кажу у Стонотениском клубу „Котор Варош“.

Стонотениски клуб „Котор Варош“ на челу са тренером Оливером Ђурићем у 2023. години остварио је сјајне резултате, повећао број чланова у клубу и организационо значајно ојачао.

Као и годинама уназад, поред редовних активности, клуб је радио на побољшању услова за одржавање тренажног процеса, али и омасовљењу и популарности овог спорта што је по много чему обиљежило ову годину.

Низом активности, презентација и промоција стони тенис је доживио експанзију.

Покретање „Школе стоног тениса“ у Котор Варошу, Масловарама и Челинцу окупило је огроман број дјеце свих старосних категорија што је клубу донијело епитет једног од најмасовнијих стонотениских клубова у држави.

Истицање у бројности на републичким, државним, али и великим бројем међународних турнира крунисано је низом запажених резултата.

Катарина Кучук предводила је ранг листу Босне и Херцеговине током читаве године.

Истиче се:

Прво мјесто на међународном турниру у Зеници

Шампионско постоље на првенству Републике Српске

Дупла титула за Ирину Петковић на Републичком првенству

Пласман Енне и Ирине на међународну завршницу Спортских игара у Сплиту

Бронзана медаља на екипном државном првенству за женску екипу

Наступ мушке екипе као најмлађе у Првој лиги Републике Српске за сениоре

Учешће на свим званичним државним и републичким првенствима, али и великом броју дводневних међународних турнира широм БиХ, у Тузли, Зеници, Сарајеву, Бања Луци, као и Новогодишњем турниру у Новом Саду.

Клуб је био организатор више турнира: Први турнусу Прве лиге РС за сениоре, Републичко првенство за млађе кадете и јуниоре, Лига града и Хуманитарни турнир „Котор Варош за Ђуку“.

Од љетних активности издвајају се седмодневне припреме на кампу у Требињу и „Дани стоног тениса“ на отвореном.

„Из године у годину клуб помијера границе и поставља нове циљеве, а Котор Варош постаје мјесто препознатљиво по истакнутим стонотенисерима, а да тако остане потрудиће се нове генерације чије вријеме тек долази.