Которварошки стонотенисери нижу успјехе

У Стонотениском клуб „Котор Варош“ стасава још једна млада генерација стонотенисера која својим радом и залагањем помјерају границе и обећавају много у будућности, чему свједоче успјеси на тамичењима широм Босне и Херцеговине.

„За наш клуб претходна сезона је била по много чему најуспјешнија до сада. У нову сезону смо ушли са великим амбицијама, мотивисани да одбранимо прошлогодишње и постигнемо још боље резлтате у такмичарском дијелу. Након припремног периода, сезона је почела низом такмичења. Свакако, најизазовнији за нас су били дводневни међународни турнири који су се играли у свим старосним категоријама“, истакли су у клубу.

Највише успјеха и апсолутну доминацију остварили су на Међународном турниру „Тешањ опен 2022“. У категорији кадета освајач турнира био је Ђорђе Кучук док је у конкуренцији кадеткиња најбоља била Дајана Микановић. У финалу овог такмичења , у категорији млађих кадеткиња, десило се „клубско“ финале гдје су се састале Катарина Кучук и Софија Петрушић. У веома неизвјесном мечу Катарина је савладала Софију резултатом 3:2. Друго мјесто у категорији млађих кадета заузео је Његош Ђурић. Анђела Ђекановић и Енна Зембић такмичење су завршиле у борби за медаљу.

Отворени турнир Републике Српске који је одржан у Бањалуци окупио је велики број такмичара у свим старосним категоријама.

„Сви наши такмичари су се окитили медаљама а најуспјешнија је била Енна Зембић освојивши прво мјесто“, рекли су у клубу.

Титула вицешампионке Босне и Херцеговине на турниру за млађе кадеткиње припала је Софији Петрушић, која је овим такмичењем учврстила позицију у врху ранг листе БиХ.

На „7 Међународном табле теннис опен Зеница“ највише успјеха имале су млађе кадеткиње. Софија, Енна и Каћа освојиле су прва три мјеста савладавши свих 10 најбољих играчица са ранг листе Босне и Херцеговине. Такмичење се бодовало за ранг листу и донијело је велики број бодова за такмичарке которварошког клуба.

„Већ наредног викенда у организацији нашег клуба почиње Прва лига Републике Српске за сениоре када ће наша екипа на домаћем терену одиграти 3 кола и покушати да избори што више побједа“, навели су у клубу.