Кроз „Час правних савјета“ грађанима олакшано рјешавање правних проблема

У просторијама Мјесне заједнице Котор Варош вечерас је одржан „Час правних савјета“ гдје су грађани постављајући питања добијали одговоре за рјешавање њихових правних проблема и дилема.

Стручне одговоре на постављена питања давали су мр Станко Тепић, дипломирани правник, аутор и уредник странице „Јустиција“ и  адвокат Жељко Бубић из Котор Вароша са канцеларијом у Бањој Луци.

Као правници и адвокати успјели смо да нашим суграђанима појаснимо поједина правна питања и на тај начин олакшамо остваривање њихових грађанских права која им гарантују законска рјешења по разним областима права. Драго нам је да смо на наше и њихово задовољство то и успјели, будући да су бројни грађани изнијели своје проблеме “, изјавио је мр Станко Тепић.

Као разлог организовања наводе да се велики број грађана, што доказује и посјећеност, свакондевно сусреће са бројним проблемима и недоумицама везаним за рјешавање њихових правних питања.

У свакодневном раду примјетили смо да грађани имају проблем са непознавањем процедура пред надлежним инстанцама због чега смо се и на овај начин, путем бесплатних правних савјета, жељели приближити грађанима и ставити на располагање наша знања и вјештине. На овај начин им желимо помоћи, уједно приближавајући правну науку и правне теме суграђанима, са јасном поруком да не треба да се уздржавају у предузимању правних радњи пред надлежним правосудним инстанцама, већ напротив да позитивно ријеше своје питање. С обзиром на добре данашње реакције наших суграђана, стојимо им на располагању и у наредном периоду“, изјавио је адвокат Жељко Бубић.

С обзиром на заинтересованост грађана „Час правних савјета“ одржаваће се сваког посљедњег петка у мјесецу у просторијама Мјесне заједнице Котор Варош, а настојаћемо да исти одржимо и у другим мјесним заједницама, истичи Тепић и Бубић.