Крушево Брдо: Кад огњиште родно зове километри не постоје

Бивши становници села Крушево Брдо, који живе у Србији, доказ су да се родна груда никад не заборавља. То су доказали и јучерашњим окупљањем испред храма посвећеном кнезу Лазару у Крушеву Брду, гдје су организовали фудбалски турнир, док је свечана вечера уз звуке изворне пјесме уприличена  у  парохијском дому у Шипрагама.
Повод њиховог доласка је данашња слава цркве у овом живописном селу на приближно хиљаду метара надморске висине.

На прошлогодишњем слављу у Крушеву Брду, и на Видовданском збору, било је неколико стотина људи који су у потрази за бољим животом емигрирали са свог огњишта, али  су оваквом посјетом доказали приврженост и љубав према свом селу.

У Војводини живи око 200 породица са наших простора, углавном из Крушева Брда, које никад нису заборавиле своја огњишта што доказују сталним доласцима у свој родни крај, тако да ово дружење полако постаје традиција.

Свечаном дочеку присуствовао је и предсједник Скупштине општине Жабаљ, Радован Чолић, као и многобројне угледне званице општине Котор Варош, начелник општине, Зденко Сакан, и замјеник начелника, Младен Тривуновић, затим гости Тихомир Џамбас, Глигор Ивановић, Станимир Џамбас и многи други.

Предсједник завичајног удружења „Крушево Брдо“, Јерко Марић, уручио је поклон грабовичко-шипрашком протонамјеснику Дамиру Врховцу.

Данашњи домаћин, Хаџи Боро Станковић, позива све људе добре воље да дођу у 10 часова на литургију у Крушево Брдо, након чега ће бити уприличена и трпеза братске љубави за све госте. Данас ће опет оживјети Крушево Брдо, његовим пропланцима као некад чуће се звуци виолине и весели осмјеси посјетилаца.