КРУШЕВО БРДО : ПАРАСТОС ЗА СТРАДАЛЕ СРПСКЕ ЈУНАКЕ СА МЕОКРЊЕ

Служењем парастоса, полагањем вијенаца и паљењем свијећа у Крушеву Брду обиљежена је годишњица од страдања 12 српских бораца у непријатељском нападу на положај Војске Републике Српске на платоу Меокрње. Тада је, бранећи границу которварошке општине, уз погинуле борце рањен и велики број бораца 22. пјешадијске бригаде. Иако је та кота (1245м) изгубљена даљња офанзива непријатеља према Котор Варошу је заустављена и консолидована је линија одбране, која се сачувала до завршетка рата. Током ратних дејстава на Меокрњи је укупно страдао 21 борац Војске Републике Српске.

У име општинске управе Котор Вароша вијенце је положио замјеник начелника Младен Тривуновић, одборник Милорад Савановић и Начелник одјељења за општу управу Славен Момић а испред Борачке организације вијенце су положили Невенко Мијић и Трифковић Младенко.

Након парастоса, који је служио свештеник Дамир Врховац, присутнима се обратио предсједник општинске Борачке организације Госто Тривуновић, који је истакао да је Меокрња поред Вигоште и Сердара мјесто највећег страдања српских бораца и да Борачка организација први пут обиљежава ову годишњицу те да ће уз помоћ општинске управе наставити са обиљежавањем јер борци који су дали животе за одбрану свог народа и Републике Српске никада не смију бити заборављени.

Click to enlarge image meokrnja5.jpgClick to enlarge image meokrnja5.jpg