Ликовна колонија “ Котор Варош 2019″

ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош и Општина Котор Варош  организују од 19. 07. до 21. 07. 2019. године ликовну колонију „Котор Варош 2019“ која ће се одржати на градском тргу у Котор Варошу.

Учесници ликовне колоније „ Котор Варош 2019 “ су Бранко Русмир, Елеонора Кузмић, Дајана Недић, Горан Чупић, Дара Божичковић, Ријалда Алић, Санела Поповић из Котор Вароша, Дајана Малешевић из Теслића, Петар Ђаковић, Ружица Панић, Давор Грабовац из Бања Луке и Љубиша Пушац из Приједора.

Колонија има за циљ да подигне свјест о ликовној умјетности како у Котор Варошу тако и у околини.

Умјетници ће у току тродневне ликовне колоније имати задатак да насликају по једно платно а можда и више у зависности од сензибилитета самог умјетника. У природи и самом амбијенту градског трга у Котор Варошу умјетници ће тражити инспирацију, те ће својим дјелима обогатити фундус  галерије у Котор Варошу. Планирана је и изложба насталих умјетничких дјела, а и да се сумирају утисци и размјену мишљења о самим радовима и ликовној колонији.

Спонзори који су подпомогли да се организује ликовна колониј су: предузеће „Брио“ Масловаре, предузеће „Декол“ Котор Варош, технички преглед возила М.С. Кнежевић-ауто,осигурање  „Аура“,  предузеће „Мадам“ Котор Варош, предузеће „Ацо-трејд“ Котор Варош .

Медијски покровитељ ликовне колоније су: РТРС, радио Котор Варош, као и локални портали.