Љубав према фудбалу не зна за године

Нови Моззарт дресови за фудбалске ветеране Котор Вароша

Удружење за промоцију и значај спортске рекреације, у оквиру којег дјелују фудбалски ветерани Котор Вароша, наредне године обиљежава јубилеј – десет година успјешног рада и постојања, а најљепши поклон је стигао из компаније Моззарт.

Искусни фудбалери и некадашњи асови Фудбалског клуба Младост са много ентузијазма наступају широм региона, а двије гарнитуре дресова ће знатно олакшати њихове наступе на бројним турнирима.

Захвалио бих се Моззарту што нам је донирао двије гарнитуре дресова, одушевљени смо сјајним поклоном. Све похвале за овај племенити спортски гест прије свега јер су препознали наше напоре и труд који смо уложили да би били препознатљиви на простору бивше Југославије. Моззарт нас је силно обрадовао, а дресове ћемо носити у свим градовима у којима се будемо такмичили“, каже предсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош, Слободан Петровић.

Которварошани су истински амбасадори своје локалне заједнице, добитници су бројних признања, а награђени су писменом захвалницом поводом Дана општине Котор Варош.

Поносни су на успостављену сарадњу са својим вршњацима из Апатина, Сокобање, Ђурђева, Крања, Мурске Соботе, Старе Пазове, Приједора, Херцег Новог, Свјетском организацијом Рома, као и са радницима царинског терминала Градишка.

Домаћини су најмасовнијег међународног турнира пријатељства, који традиционално организују сваке године почетком октобра. Освајачи су бројних турнира у ветеранској и сениорској конкуренцији. Подијелили су преко 40 лопти образовним установама на подручју општине. Најпоноснији су на чињеницу да су иницијатори манифестације Пливање за Часни крст коју организују са Општином Котор Варош и Српском православном црквеном општином Котор Варош.

Иако је већина фудбалских ветерана увелико у петој деценији живота, године им нису препрека за спорт. Ветеранима Котор Вароша и професионални спортисти могу да позавиде на снази и ентузијазму. Од сада ће у спортским дворанама и на травнатим теренима у свим државама бивше Југославије публика моћи да их гледа у новим Моззарт дресовима.

Ово Удружење активности реализује захваљујући ангажованости и посвећености чланова, подршци Општине и бројних привредника. Њихов ентузијазам, труд и хуманост видљиви су на сваком кораку, па су им из Моззарта овом донацијом унапријед честитали велики јубилеј.

Додатну промоцију нове спортске опреме Которварошани ће имати средином јуна, када ће увеличати јубилеј – 100 година постојања Фудбалског клуба Бачка из Ђурђева.