Љубица Марковић обрадовала пакетићима кориснике „Куће радости“

Чувена траварка из Дабоваца Љубица Марковић организовала је пријем за кориснике Центра за породицу „Кућа радости“ и том приликом им уручила 25 никољданских пакетића, као знак пажње, солидарности и саосјећања према овој, једној од најосјетљивијих категорија друштва, којој и у будућности треба посветити више друштвене пажње.

Марковићева има хуман осјећај према дјеци, а посебно према малишанима са потешкоћама у развоју.

Нема ништа узвишеније од дјечије радости, јер је дијете парче раја на земљи. То нам налаже потребу да будемо још више хумани и солидарни са њима и да им омогућимо најбоље могуће услове за живот и дјелић радости уочи предстојећих празника”, истакла је Марковићева.

По њеним ријечима корисници Центра за породицу „Кућа радости“ су увијек добродошли на њено имање у Дабовцима и на услузи им је простор, гдје кроз радионице, игру и забаву могу на квалитетан начин да проведу своје слободно вријеме, а уједно дружећи се са својим вршњацима стекну позитивну слику о себи, самопоштовање и унаприједе социјалне вјештине.

Предсједник Удружења Центар за породицу „Кућа радости“ Драгица Тепић захвалила је за овај диван гест и нагласила да сваки вид подршке представља велики корак напријед у подизању свијести о овој категорији друштва.

Драго нам је да знамо да нисмо сами у борби за љепши и квалитетнији живот наше дјеце. Њихова Кућа радости је њихов мали свијет, у којем влада само љубав и слога. Искрена захвалност нашој тета Љубици, која живи да би помагала људима. То је сврха њеног рада, да у свакој прилици буде од користи онима којима је помоћ потребна, јер јој је тада срце испуњено“, нагласила је Тепићева.

Малишани су, након данашње мале радионице, у знак захвалности свом домаћину уручили пригодне поклоне.