Ловачка удружења представљају општинске потенцијале

Ловни туризам и комплекс хотела “Хајдучке воде” адути су са којима се Котор Варош представља на “Јесењем сајму” који је јуче отворен у Бањалуци.

Потенцијале ловног туризма на заједничком штанду представљају которварошка ловачка удружења “Узломац”, “Јеловка” и “Борчићи”.

– Котор Варош има огроман потенцијал у ловном туризму и овдје смо да га представимо. Његовим искоришћавањем и експанзијом подстакли би и развој сродних грана. Трофеји које смо представили на штанду показују шта ловце очекује у нашим ловиштима – рекао  предсједник Ловачког удружења “Узломац” Недељко Гламочак.

Маркетинг менаџер “Фагус групе” у склопу које послује и хотел “Хајдучке воде” Драгана Шипрагић истакла је да су презентовали своју богату туристичку понуду.

– “Хајдучке воде” су велики хотелски комплекс који има двије физички одвојене цјелине и представљамо их посебно. Једна је наслоњена на етно ресторан, који има сјајну понуду. Да бисмо га учинили још приступачнијим нашим гостима сваки дан имамо различиту понуду тако је понедјељак резервисан за кољеницу и точено пиво, уторком је акција “Један плус један гратис”, а сриједом је све у пола цијене. Друга цјелина се односи на смјештајни капацитет и оно што посебно желимо представити су велнес и спа центар који су отворени у јулу ове године. У оквиру центра се налазе три сауне, велики базен са шест хидромасажера, ђакузи, соба за масажу и физикалну терапију и турско купатило – рекла је Шипрагићева.

На сајму се појавила и новооснована Туристичка организација Котор Варош, која је представила пропагандни материјал са туристичким садржајима на подручју наше општине. Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан обишао је штандове которварошких излагача изразио задовољство што учествују на сајму.

Јесењи сајам ће бити отворен до 19. новембра, а посјетиоци ће имати прилику да обилазе штандове од 10 до 19 часова. “Бањалучки велесајам” отворио је врата за више од 200 излагача који ће се посјетиоцима представити на 130 штандова. Директор “Бањалучког велесајма” Драгољуб Бојанић је рекао да су обједињене три међународне манифестације – Сајам лова, риболова, екологије и спорта, Сајам пољопривреде и прехрамбене индустрије и Сајам туризма и угоститељства.