Ловци и риболовци из региона гости которварошке котлићијаде

Традиционална ,,Которварошка котлићијада“ биће одржана у недјељу – 4. јула, и судећи по интересовању љубитеља ловачких и риболовачких котлића окупиће у такмичарском дијелу велики број екипа из земаља региона, а посјетиоци ће моћи да уживају у богатој гастро понуди тог дана.

Дванаеста котлићијада почеће у недјељу 4. јула у 8.00 часова на градском купалишту ,,Бјелине“, а очекује се долазак ловаца и риболоваца из Србије, Републике Српске, Федерације БиХ и земаља окружења.

Општина Котор Варош обезбиједила је точено пиво, зачине и дрва за све који буду учествовали у такмичарском и ревијалном дијелу ове манифестације.

,,Котлићијада је постала бренд и туристичка узданица Котор Вароша, али и гастрономска манифестација која окупља велики број наших суграђана. Вјерујем да ће тако бити и ове године, јер се очекује лијепо вријеме, а као покровитељ овог догађаја позивам све Которварошане да дођу и буду дио кулинарског спектакла“, истакао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Вршилац дужности директора Туристичке организације општине Котор Варош Немања Кнежевић рекао је да влада огромно интересовање за овогодишњу котлићијаду.

,,За учеснике који ће се такмичити у припремању риболовачког котлића обезбиједили смо довољне количине рибе, за најуспјешније екипе предвиђени су пехари, дипломе и робне награде, а најтежи задатак имаће стручни жири да одабере побједнике у обје категорије“, додао је Кнежевић.

Због чињенице да већ сада влада велико интересовање за ову манифестацију неопходно је да сви који желе учествовати у такмичарском дијелу на вријеме пријаве екипу и резервишу мјесто на купалишту ,,Бјелине“.

,,Которварошку котлићијаду“, која се одржава након једногодишње паузе узроковане пандемијом вируса корона, организује општина у сарадњи са Туристичком организацијом ове локалне заједнице, Спортско-риболовним друштвом /СРД/ „Котор Варош“, те ловачким удружењима са подручја општине, ,,Трофеј“, ,,Узломац“, ,,Јеловка“
и ,,Борчићи“.