Малишани из Куће радости дружили се са планинарима у Грабовачкој ријеци

У оквиру „Коалиције за заштиту дјеце“ у организацији Планинарског друштва „Механизам“, под покровитељством „World Vision BiH“, у недјељу 04. јуна организован је излет за малишане и њихове родитеље из Центра за породицу „Кућа радости“, као и за чланове Коалиције.

Малишани су уживали у планинарском дому у Грабовачкој ријеци, гдје су им планинари показали неке планинарске основе,  водили их  у шетњу, научили како се формира група, којим темпом се требају кретати али и бринути о онима који не могу испратити успон.

Из Центра за породицу „Кућа радости“,  захвалили су се члановима и руководству Планинарског друштва „Механизам“ на позиву и гостопримству, као и Омладинском одбору и World Visionu, на изненађењу, аниматору Фазонко Бобану, тако да су најмлађи уживали и у интерактивним играма, мађионичарским триковима и моделингу балона.

Још једно изненађење за малишане била је и тета Нина, која је за само неколико минута дјечија лица претварала у маце, принцезе, гусаре и многе друге ликове из бајки.

Неформална група под називом „Коалиција за заштиту дјеце“, састоји се од представника општинских институција у области образовања,социјалног рада, полиције и здравства, те представника општине и невладиних организација које у свом раду дјелују у правцу добробити дјеце на подручју општине.

Главни циљ ове групе је јачање заштите дјеце од сваког облика насиља кроз заједничке иницијативе и успостављање локалног система заштите кроз мултисекторску сарадњу свих структура на подручју општине Котор Варош.

Иницијатива за оснивање коалиције оваквог типа је произашла кроз World Visionov пројекат у области заштите дјеце