Medvjed rastrgao svinju kod Kneževa

Policijskoj stanici Kneževo obratio se Ž.T. (1952) iz mjesta Bregovi, Opština Kneževo i prijavio da mu je prvo u dvorište kuće a zatim i u svinjac koji se nalazi u neposrednoj blizini kuće ušao medvjed, napao i povrijedio svinju tešku oko 170 kilograma.

Protekle noći u Bregovima kod Kneževa porodica Tomašević nije spavala. Krivac za besanu noć je medvjed koji je na porodičnom imanju provalio u svinjac udaljen svega desetak metara od kuće.

Domaćin Živko Tomašević proveo je noć tjerajući medvjeda, koji se nekoliko puta vraćao po plijen, bukom i baterijskom lampom.


Policijski službenici policijske stanice Kneževo, 10.08.2017. godine su izvršili uviđaj opisanog događaja a o navedenom obavješteno je Lovačko udruženje „Čemernica“ iz Kneževa koji će preduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Medvjed je sišao iz šume oko pola 10 uveče, provalio u svinjac i izvukao jednu svinju. Vukao je nekoliko metara, a kad sam izašao iz kuće i osvijetlio ga baterijskom lampom, medvjed je ostavio svinju i nakon toga otišao polako prema šumi. Vraćao se u toku noći još dva puta, ali smo ga galamom i lupanjem uspjeli otjerati, ispričao je Živko.

U proteklih mjesec dana zabilježeno je još nekoliko ovakvih slučajeva. Zbog suše, medvjedi u potrazi za hranom i vodom silaze među domaćinstva, te iza sebe ostavljaju štetu i uplašene mještane.

Policijski službenici policijske stanice Kneževo izvršili su uviđaj, a obavješteno je i Lovačko udruženje „Čemernica“ iz Kneževa koji će preduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti.