Меморијални шаховски турнир „Миленко Билбија“

Которварошки шахисти настављају гајити сјећање на свог дугогдишњег члана Миленка Билбију од којег су се растали прије 13 година. Настављајући традицију у недјељу ће у СШЦ“Никола Тесла“ у присуству чланова породице бити организован тринаести меморијални турнир „Миленка Билбија“.

Миленко је у раној младости заволио шаховску игру. Његово срце је до посљедњег дамара откуцавало љубав према шаху, којем је посветио најљепше године. Након његове смрти у једном листу је остало записано: “Которварошким шахистима је било част играти партије са Миленком. Он им је даровао дио своје шаховске љубави, шаховско знање, племенитост, велику људскост и љубав“.

О томе какав је био Миленко говори масован одзив на меморијлне турнир, који нису само борба за поене, него и порука – да се настави сјећање на великог заљубљеника у шах. Миленко је дао посебан допринос развоју шаха у масловарској основној школи, гдје је основао прву шаховску секцију. Шаховску активност је наставио у СШЦ “Никола Тесла“, гдје је до пензионисања радио као професор књижевности.

ШК “Котор Варош“ је захвалан Синдикалној организацији СШЦ “Никола Тесла“ којом руководи професор Небојша Бубић, власнику трговинске радње „Хит“ Миловану Ђекановића и Књиговодственом сервису Миленковог шаховског ученика Слободана Благојевића, који потмажу организовање меморијала.

Д.К.