МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР У ШАХУ „ЈЕЛЕНKО KРАГИЋ“ ПРИПАО БРАЋИ СТАНKОВИЋ

У просторијама основне школе у Ободнику, јуче је организован шаховски турнир у знак сјећања на истакнутог члана шаховског клуба Јеленка Kрагића.

Јеленко је био дугогодишњи члан екипе и успјешно је представљао клуб из Котор Вароша на такмичењима широм државе. Слободно се може рећи да је он зачетник шаха у Ободнику.


Турнир је био дио програма обиљежавања крсне славе мјесне заједнице Ободник ..Светог Прокопија“. Окупио је 18 играча из: Kотор Вароша (12), Челинца (4) и Kнежева (2). Играло се 7 кола уз темпо игре од 7 минута плус 3 секунде за сваки одиграни потез. Прије почетка такмичења минутом ћутње одата је почаст покојном Јеленку. Присутнима се онда обратио Златко Kрагић који је рекао нешто више о Јеленковом животу, а након тога Јеленкова ћерка Јелена је повукла први потез у мечу Станковић – Трбић и тиме озваничила почетак турнира.


Највише успјеха је имао Драган Станковић који је са 6,5 поена убједљиво дошао до првог мјеста. Друго мјесто је припало Драгановом старијем брату Дарку, док је треће мјесто освојио Горан Ђурић из Kнежева. Четврта и пета награда је отишла у Челинац, односно Трбићу и Поповићу. Најуспјешнији представник мјесне заједнице је био Недељко Марковић. Дерби такмичења је виђен у петом колу, када је меч између браће Станковић послије дуге и неизвјесне борбе окончан нерјешеним исходом.


Организатор је обезбиједио 6 новчаних награда и дипломе, као и мајице за тројицу првопласираних и пехар за шампиона. Награде је уручио господин Златко Kрагић који је уједно и најзаслужнији за организацију овог турнира. Осим Златка, организацију су помогли: ШK Kотор Варош, Мјесна заједница Ободник, Мила Ми, Основна школа, Салон намјештаја Грамс, Радислав Стојановић – Џон, породица покојног Јеленка, Недељко Марковић, браћа Станковић, Миладин Јовановић и Бошко Томић.