Мјере продужене за још 14 дана

Општински штаб за ванредне ситуације у Котор Варошу продужио је превентивне мјере за још 14 дана с циљем спречавања ширења вируса корона.

Командант општинског Штаба за ванредне ситуације Зденко Сакан истакао је да ће све превентивне мјере бити продужене до 13.априла, а односе се на рад свих угоститељских објеката, трговина на мало (књижаре, бутици, златарске радње, продавнице бијеле технике, грађевинског материјала и пољопривредних машина, као и продаја мобилних телефона), фризерских и козметичких салона, салона љепоте, свадбених салона, фитнес центара, дјечијих играоницама, приватних стоматолошких амбуланти, приређивача игара на срећу, спортских организација и школа спорта, као и на сва јавна окупљања.

„Једина промјена у односу на досадашње мјере је да ће радно вријеме трговина од понедјељка до суботе бити од 7 до 16 часова, док се недјељом у потпуности забрањује њихов рад“, нагласио је Сакан.

Општински Штаб је донио одлуку да се све свечаности планиране за обиљежавање 24. априла, Дана општине, отказују, а да ће евентуално бити уприличено само полагање вијенаца у зависности од ситуације каква буде тај дан.

Из штаба за ванредне ситуације су позвали све Которварошане да озбиљно схвате све мјере које су до сада биле на снази да би се спријечило преношење вируса.