Млади шахисти учествовали на турниру у Бања Луци

На шаховском турниру ученика основних школа поводом обиљежавања Дана Републике Српске, који је одржан у Бања Луци учествовала су четири млада члана Шаховског клуба „Котор Варош“.

У конкуренцији 26 ученика – група VI – IX разред члан шаховске секције Основне школе „Петар Петровић Његош“ Масловаре Драган Станковић освојио је са 5 поена треће мјесто.

Андреј Трифуновић, ученик Основне школе „Свети Сава“ Котор Варош је са 4 поена освојио 11-то, а Анес Тргаловић, ученик Основне школе „Петар Кочић“ Шипраге са 3 поена 18-то мјесто.

Жељко Јокановић, ученик Подручне школе „Свети Сава“ Забрђе је у групи од 37ученика до V разреда са 3 поена освојио 26-то мјесто.

Први турнир ученика основних и средњих школа поводом Дана Републике Српске организовао је Шаховски клуб Бања Лука. Најуспјешнијим учесницима од првог до трећег мјеста додијељене су дипломе, медаље и пригодне награде, а побједницима и пехари. Драган је крајем прошле године освојио прво мјесто на првенству ученика основних школа коорварошке општине. С обзиром на јаку конкуренцију задовољан је освајањем трећег мјеста на турниру у Бања Луци.

-Наш клуб поклања велику пажњу младим члановима.У циљу развоја шаха у основним школама су основане шаховске секције. Сваке године се организује екипно, а од прошле и појединачно шаховско првенство ученика. Најбољи ученици учествују на регионалним и републичким турнирима – рекао је Сергеј Молчанов, предсједник ШК „Котор Варош“.

Фото: Драган Станковић

Д.К.