МУП РС ће тужити Давидовог оца? Давидов отац поручио Лукачу: „Дођите и ухапсите ме“!

Министарство унутрашњих послова РС саопштило је данас да ће бити принуђено да поднесе кривичне пријаве против Давора Драгичевића и одређених људи око њега, због, како је саопштено, свакодневних прозивки и неутемељених оптужби на рачун руководства и припадника МУП-а РС.

 

„На овај начин наведени ће морати своје тврдње поткријепити материјалним доказима у поступку пред надлежним судом или ће у супротном сносити кривичну одговорност и санкције у складу са законом“, саопштено је из МУП-а РС.

Из МУП-а су подсјетили да је ово Министарство испунило све захтјеве Давора Драгичевића, а у оквиру истраге у вези са трагичном смрти његовог сина Давида Драгичевића.

Навели су да је у овом случају направљен преседан, те је он као оштећена странка, укључен у истрагу, што до сада никада није урађено. То је урађено у циљу да би Драгичевић имао комплетан увид у предмет и све чињенице које су до сада утврђене у истрази надлежног тужилаштва и полиције.

„Међутим, исти и даље покушава да криминализује институције неутемељено квалификујући случај као кривично дјело убиство, те оптужујући исте за саучесништво. Давор Драгичевић је очито усмјераван и вођен од стране људи којима је већ дужи временски период циљ подривање и рушење овог Министарства и других републичких институција, а све опет ради остварења политичких циљева и планова људи који на морбидан начин користе трагичну смрт покојног Давида Драгичевића“, стоји у саопштењу МУП-а.

Министарство унутрашњих послова РС је овом приликом још једном изразило жалост за ову трагедију те су подсјетили да се предузимају све мјере и радње с циљем расвјетљавања овог случаја.

Давор Драгичевић, отац трагично преминулог Давида Драгичевића (20), на вечерашњем окупљању на Тргу Крајине у Бањалуци поручио је Драгану Лукачу, министру унутрашњих послова РС: Дођи и ухапси ме!

 

„Ти си саучесник и убица у предмету суровог убиства Давида Драгичевића“, поручио је Давор Драгичевић.

МУП РС данас је, подсјећамо саопштио да ће бити принуђени да поднесу кривичне пријаве због свакодневних прозивки и неутемељених оптужби на рачун руководства и припадника МУП-а од стране Давора Драгичевића и одређених људи око њега.

„Када смо трагали за Давидом у суботу и недјељу МУП није радио, откуд данас на Ђурђевдан кад је велика слава да ради портпарол МУП-а?! Да је МУП тако радио од 18. марта Давид би данас био за славским столом“, истакао је Давор Драгичевић.

Он је додао да ће доћи вријеме када ће открити починиоце убиства и да више не вјерује у институције РС.

Чланове Фејсбук групе Правда за Давида је посебно наљутила изјава предсједника Републике Српске да овај случај треба да рјешавају институције а не народ на трговима. На Додикову изјаву су узвратили отвореним писмом:

„Прво, да те институције раде свој посао како треба и по закону, народ не би никада ни изашао на трг. Друго, тај народ нико нема право отјерати ни са једног трга , јер су они својом крвљу бранили у рату те тргове, а сад треба пендрецима и казнама да их тјерате док траже оно што би било сасвим нормално да су институције до сада већ ријешиле“, наводи се у писму Милораду Додику.

Администратори Фејсбук крупе која броји 180 хиљада чланова су Додику поручили да окупљање није политизација него борба за истину и правду.

„Нису ту на тргу `присталице опозиције` , `соросевци`, на тргу су родитељи са дјецом, чак и људи из Ваше странке, људи који раде у институцијама , јер су схватили гдје плови овај брод , ако се сада нешто не учини.

Зато не дижите руке од народа, а поготово не на народ, него станите сви уз нас и спасимо ову земљу од пропасти у коју је вуче криминални миље који се размножио по институцијама“, стоји у писму.

Заједно са опозиционим лидерима на Трг Крајине је стигао и министар безбједности Босне и Херцеговине. Драган Мектић је поручио да, ако МУП Републике Српске почне да подноси кривичне пријаве против родитеља и пријатеља Давида Драгичевића, нека ухапси и њега.

(БН)