НА КОНСТИТУТИВНОЈ СЈЕДНИЦИ ФОРМИРАН НОВИ САЗИВ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Данас 5. јануара 2021. године одежана је посебна (конститутивна) сједница Скупштине општине Котор Варош у кино сали.

Одборници Скупштине општине СО Котор Варош су на данашњем засједању усвојили буџет за наредну годину у нацрту у износу од 9. 220. 000 КМ.

На данашњој сједници Скупштине Општине усвојена су ријешења о именовању предсједника Скупштине општине, потпресједника Скупштине општине, ријешење о замјенику начелника, секретара Скупштине општине, ријешење о именовању директора Туристичке организације, начелника Одјељења финансија,начелника Одјељења за просторно уређење, начелника Одјељења за стамбено-комуналне послове, начелника Одјељења за привреду, начелника Одјељења за друштвене дјелатности и начелника Одјељења за општу управу.

За предсједника Скупштине општине именован је Абид Ковачић.

Јеленко Васиљевић именован је за потпредсједника Скупштине општине.

Функцију замјеника начелника као и до сада обављаће Младен Тривуновић.

Директор Туристичке организације Котор Варош биће Немања Кнежевић.

За начелника Одјељња за финансије именована је Виолета Каламанда, док је Борис Марковић именована за начелника Одјељења за просторно уређење.

Далиборка Каламанда обављаће функцију начелника Одјељења за стамбено-комуналне послове.

За начелника Одјељења за друштвене дјелатности изабран је Немања Панић.

Обренко Пуцаревић именован је за начелника Одјељења за општу праву.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да је данашња сједница протекла у коректној атмосфери, као и да жели да вјерује да ће одборници радити у општем интересу свих грађана.

,,И даље ћемо ову општину водити путем напретка и развоја, поштено, одговорно и коректно“, поручио је Сакан.

Одборници локалног парламента су усвојили буџет за 2021. годину у износу од 9.220.000 КМ, као и Одлуку о његовом извршењу.

Једногласно је усвојена Одлука о Урбанистичком плану општине Котор Варош. Сједницу су, прије избора скупштинског руководства, водили Ибрахим Палић, као најстарији одборник, Немања Кнежевић и Александар Лујић, као најмлађи одборници.


Скупштина општине Котор Варош има 27 одборника – осам из СДС-а, по шест из ПДП-а и СНСД-а, три из СДА, два из СП-а и по један из Демоса и Уједињене Српске.