На музичком такмичењу ,,Ритам Европе“ шесторо Которварошана

Данас је у нашем граду одржана аудиција за највеће дјечије музичко такмичење овог типа у Европи за дјецу и омладину под називом „Ритам Европе“.

Уз подршку локалне управе, у которварошкој кино-сали одржана је аудиција за музички фестивал.

Анђела Петрушић, Николина Пејић и Саша Ждерић су осигурали наступ на завршници музичког фестивала „Ритам Европе“, који ће у септембру бити одржан у општини Лопаре.

Поред њих општину Котор Варош ће представљати и плесачице Лара Вишњић, Данка Ђукић и Лара Андријевић.

Музички директор фестивала „Ритам Европе“ Милош Марковић рекао је Срни да је на аудицији у Котор Варошу учествовало 13 кандидата.

„Планирали смо да одаберемо једног кандидата, али овдје је велика концентрација квалитета и били смо приморани да одаберемо три пјевачка и три плесачка представника. Имате три фантастична вокала и вјерујем да ће на овом фестивалу, у најбољем могућем свјетлу, представљати општину Котор Варош“, рекао је Марковић.

Он је додао да ће талентовани Которварошани имати прилику да свој таленат за пјевање и плесање усавршавају током вишемјесечних припрема са тренерима гласа, као и умјетничким директорима сценског перформанса програма „Ритам Европе“.

„Ритам Европе“ је највеће дјечије музичко такмичење у земљи, намијењено такмичарима узраста од 14 до 21 године, који имају врхунски таленат за пјевање и плес.

Подршку дјеци и омладини Српске, кроз највећи телевизијски формат ове врсте у земљи, дају и амбасадори земаља Европе, ЕУ, Аустралије и Израела.