Начелник Сакан организовао пријем за шампионку БиХ Сару Марић

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је данас пријем за члана локалног Џудо клуба „Младост“ Сару Марић, која је освојила златну медаљу на недавно одржаном сениорском првенству БиХ у Мостару.

Сакан је похвалио резултате Марићеве у овој години, али и осталих которварошких џудиста, који су истински спортски амбасадори општине Котор Варош.

,,Својим радом и залагањем они остварују изванредне резултате и зато сам искористио прилику да Марићеву новчано наградим за успјех на шампионату БиХ, али и за медаље које осваја у континуитету јер она на најбољи начин представља нашу локалну заједницу“, истакао је Сакан.

Марићева је у категорији преко 78 килограма остварила три сигурне побједе и тако се, након увјерљивог тријумфа на првенству Републике Српске, окитила титулом шампионке у БиХ у сениорској конкуренцији.

,,Ово је још један успјех у мојој каријери и велики искорак за будућност, јер је ово наставак одличних резултата које сам имала у млађим узрасним категоријама. Желим да се захвалим тренерима Сејди Татару и Бориславу Богданићу, који су дали велики допринос освајању ове медаље“, истакла је Марићева и додала да је у августу очекује наступ на Балканском првенству.

Поред Марићеве значајан успјех на првенству БиХ у Мостару је остварила и талентована Дарија Даниловић освајањем трећег мјеста, што је потврда доброг рада у клубу свијетле традиције.

Тренери Џудо клуба „Младост“ Сејдо Татар и Борислав Богданић су се захвалили начелнику Сакану што је наградио труд Марићеве и што у континуитету пружа подршку овом колективу.