Начелник Сакан посјетио „Сим Техник“

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан посјетио је данас фабрику машинских производа „Сим техник“ и у разговору са директором Ивом Марићем упознао се са активностима и плановима овог предузећа.

Начелник Сакан је изразио задовољство чињеницом да власници ове фабрике константно проширују производне погоне и улажу значајна средства у нове инвестиције.

„Захваљујући предузећу „Сим Техник“, али и осталим привредним субјектима у машинској и обућарској индустрији, Котор Варош је једна од ријетких општина у БиХ са суфицитом у извозу“, нагласио је Сакан.

Руководство Фабрике машинских производа „Сим техник“ из Котор Вароша је у овој години уложило око три милиона КМ за набавку савремене опреме високог квалитета за израду машинских дијелова.

По ријечима директора Марића у фабрици су тренутно запослена 233 радника, а константна улагања су неопходна да би задржали имиџ поузданог партнера за све кориснике услуга.

„У функцији је нови производни погон који се простире на површини од три хиљаде метара квадратних, а при крају је изградња нове хале за складиштење робе на површини од 600 метара квадратних“, рекао је Марић.

Своје производе пласирају на њемачко тржиште, а главни купци су „Бош“, „Ина Шефлер група“ и многи други.

„Почетком године смо запослили 15 нових радника, уложили смо знатна средства у нову опрему, а имамо потребу да запослимо још 10 радника до краја августа“, каже Марић.

Руководство фабрике „Сим Техник“ ће 8. септембра пригодним програмом обиљежити десет година успјешног рада и постојања. С.П.