Начелник Сакан се дружио са учесницима „Ритма Европе“

У Котор Варошу, домаћину музичког такмичења „Ритам Европе“, данас се одржава заједничко дружење и размјена искустава учесника овог такмичења под називом „bootcamp“.

У оквиру ове манифестације, која је почела јуче, нашу општину је посјетило 200 туриста и такмичара из 16 општина и градова Републике Српске.

Током јучерашњег дана начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је уприличио дружење са будућим музичким звијездама.

„Сва дjеца Српске подједнако су нам важна, било којег узраста да су, националности, вјере и града/општине/ из које нам долазе. Вриједности „Ритма Европе“ који се емитује у земљама региона су европске вриједности, узајамно поштовање, равноправност полова, интеркултуралност, доживотно учење и стрпљење”, поручио је Сакан и пожелио срећу овогодишњим учесницима музичког такмичења „Ритам Европе“.

Подсјећамо да су вокали Анђела Петрушић, Николина Пејић и Саша Ждерић и плесачице Лара Вишњић, Лара Андријевић и Данка Ђукић освајањем првог мјеста свом граду обезбиједили домаћинство ове године, а њих шесторо ће путовати у Швајцарску, земљу чију су музичку нумеру интерпретирали.

Которварошани су, према оцјени жирија и публике, која је гласала СМС порукама, били најбољи међу 15 извођача из градова и општина Српске.