Načelnik Zdenko Sakan upriličio prijem za Petra Đakovića

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan upriličio je prijem za prosvjetnog radnika, slikara i pjesnika Petra Đakovića, koji je nedavno imao izložbu slika u galerijskom prostoru kino-sale.

Ljubav prema kistu i bojama se kod Đakovića javila davne 1983. godine, a svoju potrebu za umjetničkim izražavanjem dugo je iskazivao u malim skicama rađenim na notesima.

Na njegovoj trećoj samostalnoj izložbi mogla se vidjeti široka lepeza motiva.

Načelnik Sakan je istakao da Đakovićev stvaralački opus prevazilazi granice amaterskog stvaralaštva. Pletivo vode, Snježno ogledalo, sonetni vijenac posvećen Petru Kočiću, Igra je ozbiljna stvar, Radio Kišobran, samo su neke od knjiga koje je objavio magistar Petar Đaković.

„Njegovo stvaralaštvo je prepoznato u naučnim krugovima Republike Srpske i u sebi sadrži sve elemente potencijalne institucionalnosti“, rekao je Sakan i dodao da će opština Kotor Varoš u narednom periodu podržati manifestacije koje u velikoj mjeri doprinose poboljšanju kulturnog života opštine Kotor Varoš.

U znak zahvalnosti na iskazanoj podršci Petar Đaković je uručio umjetničku sliku načelniku opštine Kotor Varoš Zdenku Sakanu.