Najmlađi Kotorvarošani uživali u 3. Konferenciji beba

Na kotorvaroškom Gradskom trgu održana je 3. Konferencija beba, manifestacija čiji je cilj promovisanje rađanja i roditeljstva.
Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i opština Kotor Varoš bili su glavni pokrovitelji Konferencije beba, dok je odličan organizator ove manifestacije bio kotorvaroški Centar za kulturu, sport i informisanje. Generalni sponzori 3. Konferencije beba bili su Violeta d.o.o. i Pekara „Obelix“, dok su organizaciju pomogli i banjalučka Vitaminka i SZR „Sigurnost“ iz Kotor Varoša.
Tokom Konferencije beba u Kotor Varošu organizovana su takmičenja za mališane u tri kategorije. Ana Madžarić je osvojila prvo mjesto u puzanju, druga je bila Emilia Gatić, dok je treće mjesto osvojila Ivana Pejaković. Mihajlo Stojanović je bio najbrži u ispijanju sokića, drugo mjesto pripalo je Anđeli Pavlović, treća je bila Naja Arsić, dok je u Igri slatkog iznenađenja najbrže kroasan pojeo Aleksa Pucarević, druga je bila Sara Savić, a treće mjesto zauzela je Nika Arsić..
Izabrano je radno predsjedništvo Konferencije beba u koje je ušla najmlađa beba Jovana Trifković, najstarija beba bila je Dunja Malijević, dok je Irina Lukić bila beba sa najviše braće i sestara.
Veliki broj Kotorvarošana je ispratio ovu manifestaciju, i izrazio želju da i naredne godine Kotor Varoš doživi jedno ovako okupljanje najmlađih sugrađana.
Tročlanom predsjedništvu Konferencije beba i najuspješnijim mališanima u takmičarskom dijelu nagrade je uručila Vesna Narić, direktor JU Centar za kulturu, sport i informisanje.
U veoma zanimljivom muzičko – zabavnom programu učešće su uzeli mališani iz Dječijeg vrtića „Larisa Šugić“ i animatorke u likovima pčele Dare i bumbara Sanča koji su radost igre podijelili sa klincima i klincezama . V.Đ.