Нарић: Васкрс је празник побједе живота над смрћу

Архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић рекао је на васкршњој литургији да је Васкрс највећи празник православне вјере и цркве те да се назива и празником над празницима, нагласивши да су основне поруке овог празника побједа живота над смрћу, свјетлости над тамом, истине над лажи и добра над злом.

,,Васкрс је празник побједе живота над смрћу и утјеха свима који страдају, а свједочи да добро увијек побјеђује“, истакао је Нарић.

Нарић је свим људима добре воље пожелио да у заједништву, мирних душа, чистог срца, с пуно љубави и Божије благодети прославе највећи хришћански празник Васкрс.

,,Васкресење Христово је човјекова једина нада. Исус Христос васкрсао је из мртвих, побиједио је смрт и свим људима даровао вјечни живот. Славимо га, јер је себе дао зарад наших живота“, рекао је Нарић и позвао вјернике да се саберу и покажу да су пријатељ један другоме, и да никада не дозволе да и оно најмање зрно зависти и мржње нађе мјеста у њиховим срцима, већ да се радују Христу и Христовом васкрснућу.

Велики број Которварошана дочекао је Васкрс у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице гдје је служена Света литургија, а потом прочитана посланица Његове светости патријарха Порфирија.

Пригодан културно-умјетнички програм испред Храма приредили су чланови Фолклорног ансамбла „Котор Варош“, а домаћини послужења били су Фудбалски ветерани Котор Вароша.