„Народна библиотека“ Котор Варош препоручује књигу: Харлан Кобен „Држи се“

О књизи:

Овај провокативни бестселер обећава да ће бити трилер о којем ће се још деценијама говорити.

Од добитника награда Едгар, Шејмус и Ентони.

Да ли заиста добро познајете своје дијете?

Тија и Мајк Бај никад нису ни помишљали да ће шпијунирати своју дјецу. Али њихов шеснаестогодишњи син Адам се у последње вријеме необично отуђио, а после самоубиства његовог најбољег друга Спенсера Хила не могу а да не буду забринути. Свега неколико дана пошто су на Адамов компјутер инсталирали софистицирани програм за праћење активности на интернету, пажњу им привлачи загонетна порука од непознатог пошиљаоца која их натера да задрхте: „Само ћути и безбједни смо.“

Kао да већ нема довољно проблема, Мајк Бај сазна и да је Лукасу Лориману, симпатичном малом сину њихових првих комшија, хитно потребно пресађивање бубрега. Kао дјечаков љекар, Мајк се наједном нађе у посједу страшне тајне која пријети да разори породицу Лориман.

Недалеко одатле, прегледајући меморијалну интернет-страницу посвећену Спенсеру, Бетси Хил открије изненађујућу појединост у вези с оном ноћи кад је умро њен син. Пре но што успије да сазна нешто више, Адам нестане односећи истину са собом и уздрмавши цијели комшилук.

Док се животи ових породица преплићу на трагичне, неочекиване и насилне начине, на површину почну да избијају дуго скриване везе у њиховом малом предграђу. А кад недалеко одатле искрсне леш непознате, насмрт пребијене жене, те везе пријете да окрену мирно мјесташце наглавце – и приморају ове очајне родитеље да одлуче постоји ли граница коју неће пријећи да заштите оне које воле највише на свијету.