“Народна библиотека“ Котор Варош препоручује књигу за читање: Дин Кунц „Под велом ноћи“

О књизи:

Касног љета неке давне године, један убица је стигао у мали град. Звао се Алтон Тарнер Блеквуд, и за неколико мјесеци брутално је убио четири породице. Његов свиреп провод окончан је тек када га је убио једини преживјели члан последње породице, четрнаестогодишњи дјечак.

Пола континента даље и двије деценије касније, неко поново убија, реконстуишући до детаља Блеквудове злочине. Детектив Џон Калвино сигуран је да ће његова породица, жена и троје дјеце бити мете у четвртом злочину, баш као што су његови родитељи и сестре били жртве оне далеке ноћи када му је било четрнаест година и када је усмртио њиховог убицу. Џон је разуман човијек, који воли јасне, прецизне чињенице, али једно необично искуство га увијерава да понекад смрт није путовање у једном правцу . . .

Ово је сабласна прича какву до сада нисте прочитали. Кроз Калвинове, Дин Кунц оживљава породицу која би могла бити и ваша, у рату з а преживљавање против много опакијег супарника него што је до сада створио, док се њихов дом претвара у бојно поље. Од свих његових чувених романа, ниједан не премашује „Под велом ноћи“ у снажној, застрашујућој напетости.