Narodna biblioteka “Kotor Varoš” preporučuje knjigu za čitanje: Lusinda Rajli “Svetlo u prozoru”

O knjizi:

SADAŠNJOST: Emili de la Martinijer se oduvijek opirala svom aristokratskom porijeklu. Poslije smrti njene glamurozne, rezervisane majke, ostala je sama, kao jedina naslednica velikog porodičnog doma na jugu Francuske. Jedna stara pjesama vodi je u potragu za misterioznom Sofijom, čija je tragična ljubav promijenila kurs porodične istorije.

PROŠLOST: London 1943. Mlada službenica Konstans Karuters mobilisana je u kontraobavještajnu službu i u jeku rata stiže u okupirani Pariz. Pošto u prvih nekoliko sati u Francuskoj ne uspije da ostvari agentske veze, slučajno će se naći u jednoj bogatoj porodici upletenoj u smrtonosnu igru tajni i laži. Primorana da odustane od svog identiteta i svih veza s domovinom i voljenim mužem, Konstans biva uvučena u zapetljanu mrežu obmane, čije će posledice uticati na buduće generacije.

Kada Emili otkrije skrivenu odaju u vinskom podrumu porodične kuće, shvatiće da su njeni aristokratski preci bili povezani sa Francuskim pokretom otpora za vrijeme Drugog svjetskog rata. Dok otkriva porodične tajne, Emili se upušta i u lično putovanje kroz vrijeme, shvativši da joj zamak može pružiti tumačenje sopstvene teške prošlosti i konačno otključati budućnost.