Наташа, Ивана и Никола побједници „Еко – квиза“

Просторије которварошког Црвеног крста у недјељу су биле мјесто занимљивог квиз такмичења из области заштите и очувања животне средине, које је одржано у оквиру едукативних активности пројекта „Омладинска еколошка иницијатива“. Дјеца и омладина узраста од 10 до 17 година, подијељених у 7 екипа, узели су учешће у овом еко – квизу који се састојао од седам веома занимљивих игара. Највише знања показала је екипа број 5, у саставу Наташа Радивојевић, Ивана Вучановић и Никола Каламанда, који су освојили прво мјесто. Друго мјесто припало је Невени Маџарић, Јовани Каламанди и Немањи Сердару из екипе број 3, док је екипа број 2, у којој су наступиле Јована и Ивана Жупљанин заузела треће мјесто.

Ток такмичења пратио је стручни жири који се побринуо за регуларност такмичења. Најбољим екипама су уручене пригодне награде и дипломе. Координатор пројекта и водитељ квиза, Бојан Керезовић изразио је задовољство приказаним знањем учесника и најавио још два слична квиз такмичења до краја пројекта.

Овај пројект се реализује у оквиру УНДП пројекта „Јачање локалне демократије IV-ЛОД IV“, који финансира Европска унија из средстава инструмента за предприступну помоћ (ИПА), у износу од 2 милиона еура, а спроводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП) са циљем да допринесе демократској стабилизацији, помирењу и даљем развоју Босне и Херцеговине кроз подршку одабраним јединицама локалне самоуправе у успостављању бољих односа између локалних власти и цивилног друштва.

eko kviz beko kviz ceko kviz deko kviz e