Нова побједа которварошких рукометаша

Рукометаши Котор Вароша савладали су Јединство из Брчког у 16. колу Прве лиге РС резултатом 35:31 (16:16).

Наш тим је боље отворио утакмицу и у неколико наврата водио два до три гола разлике, али нису успијевали да се одлијепе и гости у 23. минуту серијом 3:0 долазе до прве предности и мечу (12:11). До краја полувремена ниједна екипа није успјела да стекне предност па је на одмору на семафору стајао резултат 16:16.

Први минути наставка протекли су у резултатској клацкалици, а домаћи рукометаши крећу ка побједи у 38. минуту када покрећу низ од четири гола и долазе до 25:21.

Највећу предност у мечу наш тим стиче у 48. минуту (28:23), али су упорни гости три минута прије краја стигли на два корака заостатка 31:29. Напад су головима одбили Радомир Стојановић и Бошко Тешић, а побједу су потврдили Ђорђе Гатић и Бојан Марковић.

Најефикаснији у дресу Котор Вароша био је Милош Јурић са девет голова, док су Стојановић и Марковић постигли по шест. Добру партију пружио је и млади играч Младен Каламанда који се три пута уписао у листу стријелаца.

Котор Варош послије овог кола има 24 бода и учврстио је позицију у средини табеле.

КОТОР ВАРОШ: Максимовић, Радивојевић, Стојановић 6, Дубочанин, Марковић 6, Гатић 2, Тешић 4, Н. Сакан 1, Жарић 4, Јурић 9, Јолџић, Јовановић, Каламанда 3.