Ново насеље: Почело асфалтирање улице Патријарха Павла

 Асфалтирање најфреквентније улице на Новом насељу, улице Патријарха Павла почело је данас. Ово је једна од најважнијих и најпрометнијих улица у Новом насељу.

“ Планирано је да радови буду завршени до краја 2017. године. Цијели пројекат је финансиран из кредита Свјетске банке, а општина Котор Варош има обавезу враћања кредита као потписник уговора о подкредиту са Министарством финансија РС“, рекли су у Јединици за координацију пољопривредних пројеката.

„Грађани Новог насеља су ову улицу означили као приоритет, а ми смо нашли начин како да обезбиједимо средства и реализујемо пројекат који је од великог значаја за ово насеље“, рекао је Милорад Савановић, одборник у СО Kотор Варош.

Асфалтирање и потпуно уређење улице Патријарха Павла биће омогућено захваљујући пројекту хитног опоравка од поплава у склопу којег је општина Котор Варош одлучила да дио новца искористи за обнову инфраструктуре. Осим асфалтирања улице, биће уређен тротоар и трајно ће бити ријешен проблем који стварају падавине и канализација.