Novo naselje: Počelo asfaltiranje ulice Patrijarha Pavla

Asfaltiranje najfrekventnije ulice na Novom naselju, ulice Patrijarha Pavla počelo je danas. Završetak radova u ovoj ulici planiran je do 25. avgusta, potvrđeno je u Jedinici za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS. Ovo je jedna od najvažnijih i najprometnijih ulica u Novom naselju.

“ Planirano je  da radovi budu završeni do 25. avgusta 2017. godine. Cijeli projekat je finansiran iz kredita Svjetske banke, a opština Kotor Varoš ima obavezu vraćanja kredita kao potpisnik ugovora o podkreditu sa Ministarstvom finansija RS“, rekli su u Jedinici za koordinaciju poljoprivrednih projekata.

Asfaltiranje i potpuno uređenje ulice Patrijarha Pavla biće omogućeno zahvaljujući projektu hitnog oporavka od poplava u sklopu kojeg je opština Kotor Varoš odlučila da dio novca iskoristi za obnovu infrastrukture.

Osim asfaltiranja ulice, biće uređen trotoar i trajno riješen problem koji stvaraju padavine i kanalizacija. Pored načelnika opštine , Zdenka Sakana, i zamjenika načelnika, Mladena Trivunovića, početku uređenja ulice prisustvovali su i drugi opštinski zvaničnici, kao i brojni mještani koji su oduševljeni ispunjenjem obećanja da će dobiti asfalt.

Odbornik SDS-a u Skupštini opštine Kotor Varoš iz Novog naselja Milorad Savanović kaže da se radi o izuzetno važnom projektu za mještane ulice Patrijarha Pavla i okolnih ulica.

„Ovo je samo jedan od tekućih problema koje planiramo riješiti ove godine, kao što vidite u pitanju je asfaltiranje najfrekventnije ulice u Novom naselju čime ćemo značajno poboljšati život mještana“, rekao je Zdenko Sakan, načelnika opštine Kotor Varoš.

„Ovo je jedna od najfrekventnijih ulica i ulica kojom gravitira veliki broj stanovnika. Kada smo kreirali programe ulaganja u Novom naselju tražili smo mišljenje građana i oni su kao prioritet izdvojili upravo ulicu Patrijarha Pavla. Podržali smo njihov zahtjev i idemo u njegovu realizaciju“, istakao je Savanović.

„Ovaj asfalt čekam otkako smo se doselili ovdje, i ovom prilikom želim da se zahvalim svim odbornicima koji su se najviše zalagali za to da dobijemo asfalt“, rekao je Nenad Danilović.