Обиљежена крсна слава општине

Општина Котор Варош обиљежила је данас крсну славу – Светог апостола и јеванђелисту Луку.

Поводом крсне славе општине, у храму Рођења Пресвете Богородице служена је литургија којој је присуствао велики број вјерника, након чега је обављен славски обред.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је на славској свечаности да је општинска управа успјела да обезбиједи повољан амбијент за домаће и стране инвеститоре, уз константно повећање броја запослених у привреди.

„У периоду између двије славе настојали смо да Котор Варош буде препознатљив у свим областима привредног и друштвеног развоја, одређени број пројеката смо реализовали а неке планирамо да завршимо до краја године“, истакао је Сакан.

Сакан је честитао крсну славу општине Светог апостола и јеванђелисту Луку свим грађанима уз жељу да Котор Варош буде још боља и љепша средина за живот.

„У духу традиције и обичаја, поштујући њихове вриједности, заједничким снагама, поносни на наш Котор Варош и са погледом у будућност, идемо ка даљем развоју општине“, закључио је Сакан.

 

Осим радника административне службе, локалних привредника, званица из јавног, политичког и културног живота ове општине, обиљежавању крсне славе присуствује и делегација братске општине Параћин.