Обиљежена крсна слава општине Котор Варош

У Храму Рођења Пресвете Богородице у Котор Варошу данас је служена литургија поводом крсне славе општине – Светог апостола и јеванђелисте Луке, након чега је обављен славски обред.

Начелник Зденко Сакан рекао је да је ова локална заједница један од ослонаца привредног развоја регије, али и цијеле Републике Српске, те да је општина носилац престижног БФЦ СЕЕ сертииката.

,,Општина Котор Варош испунила је услове БФЦ ресертификације којом је обновила статус општине са повољним пословним окружењем, према новом издању БФЦ СЕЕ стандарда високом оцјеном. Процес ресертификације доказује да су општинске службе одлучне у намјери да одрже достигнути стандард, као и да унаприједе постојеће процесе и услуге које спроводе у свом раду у складу са критеријумима сертификације“, нагласио је Сакан.

Он је рекао да је у прошлој, али и овој години настављена изградња и уљепшавање општине, подигнут је ниво комуналних услуга и реализован значајан број планираних инвестиција, а тежиште је стављено на обезбјеђивање нових развојних инвестиција и запошљавање.

,,Успјели смо да реализујемо значајан број пројеката предвиђених планом капиталних инвестиција и захваљујући домаћинском пословању и рационалном трошењу буџетских средстава успјели смо покрити буџетски дефицит из прошле године од 370.000 КМ“, навео је Сакан.

Котор Варош је једна од ријетких општина у БиХ која има суфицит у извозу захваљујући бројним привредним субјектима. Постојећи инвеститори у производном сектору, посебно у обућарској индустрији, који реинвестирају и проширују производњу и запошљавају више од 3.000 радника су најбољи промотери општине и повољног пословног амбијента.

Сакан је честитао крсну славу општине свим становницима уз жељу да, поштујући и уважавајући једни друге, заједнички раде за добробит општине.

,,Локална управа ће наставити са активностима на подстицању развојних пројеката, чија ће реализација омогућити побољшање личног и друштвеног стандарда и даљи развој општине„, закључио је Сакан.

Славској свечаности су осим радника административне службе присуствовали и локални привредници, званице из јавног, политичког и културног живота општине, градоначелник Бањалуке и начелници сусједних општина Челинац и Кнежево.