Објављен нови узнемирујући садржај о убиству Давида Драгичевића!

Изузетно узнемирујући садржај: Повреде на кољенима Давида Драгичевића су заживотне, а не постморталне како то Каран тврди; Бројне модрице, убоји и крвни подливи на боку и ребрима посљедица су тешких удараца тупим предметима.

 

Обдуцентски налаз тијела Давида Драгичевића, који је урадио Жељко Каран, аматерски је урадак незналице и хохштаплера, што је учинио све да прикрије стварни начин смрти – тешко убиство Давида Драгичевића.

Каран није навео гдје се све тачно повреде налазе, као ни чиме су нанесене. За неке од повреда користио је, при опису, ријеч „вјероватно“, што је довољан доказ шарлатанства. Каран је ништарија!

Како сам већ објавио, али и доказао, Каран тврди да се убијени Давид утопио, а да при том у његовом налазу нема страног садржаја у свим дисајним органима – нема га у душнику и плућима, а има у носу и душничицама, што је само по себи немогуће.

Важно је нагласити да је Каран свјесно направио још низ пропуста и, што не рећи, пласирао врло намјерно низ лажи.

Он наводи да се „у предјелима горњих дијелова кољена обострано налазе постмортлана оштећења настала стругањем тих дијелова тијела о тврде објекте у води“.


Каран лаже да су повреде постморталне

Интересантни је навести да се реобдуцент Ивица Милосављевић није изјаснио о томе да ли су повреде на овим дијеловима тијела постморталне.


Милосављевић без изјашњења

Слику са обдукције тих дијелова кољена показао сам водећим експертима судске медицине са којима са разговарао досад у неколико наврата и они си били експлицитни: „Повреде на кољенима су, сасвим је јасно, заживотне и могле су настати када је тијело Давида Драгичевића вучено по тврдој подлози, након што је претходно тешко пребијен“. Уосталом, фотографије најбоље демантују Карана.


Узнемирујући садржај: Тијело Убијеног Давида Драгичевића током обдукције (25.03.)

Фотографија панталона које су биле на Давиду, након проналска тијела у канализацији Црквена, показује да су у праву експерти са којима сам разговарао, а не Каран. Панталоне су поцијепане управо на тим мјестима, раздеране од вучења по тлу. Онесвијештеног Давида.


Узнемирујући садржај: Тијело Давида Драгичевића након што је нађено на сувој пјешчаној површини, ади, канализације Црквена

Није случајно да је Каран баш за повреде на кољенима лажно написао да су постморталне: На тај начин он покушава подупријети тврдње злочинаца који прикривају нарко клан који хара Бањалуком – стварне наручиоце убиства, Убице и њихове саучеснике!!! Лажима о „постморталним повредама на кољенима“, Каран имплицитно сугреише да није било никакве велике туче иза Металске школе, након тога одвлачења Давида до гепека полицијског аутомобила, потом отмице, мучења и на крају сурове ликвидације.


Узнемирујући садржај: Тијело Давида Драгичевића прије обдукције (25.03.)

Да је Давид тешко пребијен свједочи фотографија број 24., са обдукције, на којој је видљиво најмање десет великих крвних подлива на глави, нанесених изузетно снажним дјеловањем тупе механичке силе.


Изуезетно узнемирујући садржај: Тијело Убијеног Давида Драгичевића током обдукције (25.03.)

Каран није појаснио ни бројне модрице, али ни велике крвне подливе на тијелу Давида Драгичевића, посебно оне које се виде на спољашњој страни десног кука.


Узнемирујући садржај: Тијело Убијеног Давида Драгичевића током обдукције (25.03.)

„Мрљасти крви подливи налазе се, такође, и на спољашњој страни десног кука“, наводи Каран у свом налазу, али не прецизира како су ти подливи настали.

Посебно не прецизира да у унутрашњој страни, на ребрима, постоје бројни крвни подливи, нити наводи како су они настали.

Експерти судске медицине са којима сам разговарао констатовали су да су ти крвни подливи последица тешких удараца тупим предметима и да се ради о заживотним повредама.


Изуезетно узнемирујући садржај: Тијело Убијеног Давида Драгичевића током обдукције (25.03.) Све фотографије са обдукције објавио сам у овом тексту уз дозволу Давора Драгичевића.

Ове крвне подливе, на унутрашњој страни ребара, посебно изнад десног кука, Каран у свом налазу није ни констатовао, иако је био дужан навести сваки крвни подлив, тачно мјесто на тијелу на којем се налази, величину крвног подлива и предмет који га је узроковао.

Важно је знати и следеће: Каран свој налаз никако није смио дати на увид реобдуценту Ивици Милосављевићу, који је потпуно незаконито урадио реобдукцију.

Милосављевић се понио као „камиказа“ и потпуно уништио остатке своје репутације, када је констатовао да се Давид утопио, а није то могао утврдити ни на који начин, јер су сви органи, на основу којих би се то могло доказати, током обдукције исјечени и опрани.

Милосављевић је, дефакто, преписао већи дио Карановог налаза, а ваљда му је остала мрва образа, па је у закључцима навео да је тијело у води провело два до четири дана (од 20.-24.03.), што је закључио на основу руку на којима су видљиви тек почетни знаци смежураности врхова прстију, такозване „руке праље“.


Изуезетно узнемирујући садржај: Тијело Убијеног Давида Драгичевића током обдукције (25.03.)

Како тих знакова нема на горњим дијеловима шаке, јасно је да је тијело у води провело највише десетак до дванаест часова.

Након тога његово тијело је бачено у канализацију Црквена.

„Задњи пут је мучен између 20 часова и 21 час и 30 минута, 23.03.2018. године“, рекао је Давор Драгичевић, отац убијеног Давида.

Тијело Давида Драгичевића нађено је у канализацији Црквена 24.03. ове године.

Давор Драгичевић апсолутно је у праву када тврди да су његовог сина Давида ликвидирали поједини припадници МУП-а РС. Исти су, уједно, и чланови нарко картела који хара Бањалуком, али и другим градовима у РС.

Саучесници у Убиству Давида Драгичевића су Драган Лукач, Дарко Илић, Дарко Ћулум, Недељко Лубура, Дејан Митрић, Бојан Карановић (сви припадници МУП РС); тужиоци Желимир Лепир, Далибор Врећо, Саша Лаботић, Жељко Каран, патолог, Мишо и Ђорђе Рађен и други. (Наставиће се).

Слободан Васковиц блог