Обустављено извођење радова

Најава на посљедњој сједници Скупштине општине да би могао услиједити прекид радова на раконструкцији градског водовода и изградњи канализације се ове седмице остварио.

Да подсјетимо, одборник Миодраг Петровић је у оквиру тачке одборничка питања испред клубова СДС – ПДП и надзорне комисије истакао да се радови на реконструкцији водовода и изградњи канализације изводе споро и неквалитетно. Предложио је да се у циљу побољшања квалитета формира трочлана комисија, која ће пратити реализацију, додајући да се њега пита радове би прекинуо.

Начелник општине Далибор Вучановић је истакао да услове реализације Пројекта диктира Међународна банка. Пројекат је реализован са око 70 одсто. До сада је обављено неколико разговора са извођачем радова и надзорним органом на којима је указано на незадовољавјући квалитет радова.

„С обзиром да разговори нису дали очекиване резултате не желим да сносим одговорност. Упознали смо надзорног органа, не тражимо раскид уговора, него само да се радови изводе према грађевинским прописима“,  упознао је одборнике Вучановић.

Крајем прошле седмице завршено је полагање цјевовода на дионици градске улице од поште до раскрснице за насеље Котор. Почетком ове седмице услиједио је прекид радова.

По ријечима шефа Одсјека за инспекцијске послове и комуналну полицију Миленка Ђурића извођач је однио саобраћајне знаке и оставио отворен шахт на главној улици, а ранији бетонски је остављен на тротоару, па је интервенисала комунална полиција.

У току јучерашњег дана су настављене мјере на заштити оштећења, у којем циљу је извођач радова ангажовао само једног радника.

„У оквиру превентивних мјера биће настављена активност, како не би дошло до угрожавања учесника у саобраћају, како на главној улици, гдје још није саниран оштећени дио асфалта, тако и у насељима Рипиште, Коториште и Котору“, рекао је шеф Одјељења за инспекцијске послове и комуналну полицију Миленко Ђурић.

Уговор о реконструкцији водовода и изградњи канализације потписан је у новембру 2014. године са предузећем „Приједорпутеви“. Вриједност Пројекта износи четири милиона марака.

Приликом посјете представника Европске инвестиционе банке почетком априла ове године саопштено је да би Пројекат требало да буде завршен до октобра ове године.

За сада није познато који су разлози довели до прекида реализације до сада највећег инфрастуктурног пројекта у Котор Варошу. Д.К.