Od danas knjižni fond Narodne biblioteke Kotor Varoš bogatiji za 37 novih naslova

Javna ustanova  Narodna biblioteka Kotor Varoš, obogatila je svoj knjižni fond sa 37 novih naslova, koji su čitaocima na raspolaganju od danas.

Prema riječima direktorice Narodne biblioteke Kotor Varoš, Bojane Vasić, radi se naslovima koji su nabavljani na osnovu želja čitalaca.

“Neke od popularnijih naslova jeste i roman “Bajka”, Dobrice Ćosića, koji govori o traganju o budućim vremenima. Radnja ovog fantastičnog romana, smještena je u eru totalitarizma, gdje su slobode ukinute i sve vrijednosti narušene, i najavljuje autorovo tragično osjećanje istorije sopstvene epohe.


Na policama JU Narodne biblioteke Kotor Varoš, čitaoci mogu naći i Draškovićev naslov “Ko je ubio Katarinu” a iako naslov asocira na kriminalističku priču, Vuk Drašković zapravo metaforično kazuje o istinitim događajima iz svog života, kao i iz života svih nas.
Tu je i knjiga koja je veoma popularna i  tražena, radi se o naslovu “Dorćol”, Svetlane Vezmar – Janković, koja je dobila Andrićevu nagradu za knjigu priča.
Jedinstveno putovanje ulicama Dorćola nazvanim po znamenitim istorijskim ličnostima.
Drama i priča. Stvarno i magično. Ljubav nasuprot smrti. Sve ovo opisuje fantastičnu knjigu “Arzamas”, Ivane Dimić, koja je dobitnik Ninove nagrade za 2016. Godinu i  koju smo nabavili na zahtjev čitalaca.
Roman “Nigdje nema te”, Jelene Bačić Alimpić, protkan je najdubljim emocijama i  dilemama o dobru i zlu, o ljubavi i mržnji, o životu i smrti, povjerenju i zahvalnosti u teškim životnim okolnostima.
Pored ovoga, u ponudi imamo i Bačić – Alimpićev naslov “Kazna za greh: Molitva za oproštaj” i “Kazna za greh: Knjiga uspomena”.
Što se tiče stranih autora, nabavili smo romane nezaobilaznog Nesbea i to “Žeđ”, “Policija”, “Bubašvabe” i “Lovci na glave”.
Čitaocima je na raspolaganju i roman “Ja, Aleks Kros”, Džejmsa Petersona, zatim “Na tajnom zadatku”, Danijele Stil i mnogi drugi popularni naslovi.
Pozivamo naše čitaoce da dođu i sami izaberu neki od zanimljivih i intrigantnih štiva iz naše nove, raznovrsne ponude”, rekla je Vasićeva.

Ljetno radno vrijeme biblioteke je od 7 do 15 časova i  trajaće do 01. septembra.