Одбојкашице Србије у Бањалуци

На данашњој сједници Управног одбора Одбојкашког савеза Републике Српске /ОС РС/, која је одржана у Котор Варошу, разматрана је могућност доласка женске сениорске репрезентације Србије у Бања Луку.

Закључено је да да би долазак европских првакиња у главни град Српске изазвао огромно интересовање спортске јавности и бројне публике.

„Настојаћемо да наредне године уприличимо истински спортски спектакл у Бањалуци, гдје би изабранице Зорана Терзића одиграле пријатељски меч са једном од високо квалитетних европских селекција“, истакао је предсједник ОС РС Милутин Поповић и додао да би овај пројекат подржали и високи званичници Републике Српске и Србије, као и бројни спонзори.

На данашњој сједници усвојен је Извјештај о финасијском пословању у периоду од 1. јануара до 30. јуна 2017. године, као и прелиминарни финасијски план у 2018. години.

Прихваћен је извјештај о одржаном Одбојкашком кампу “Требиње 2017“ са предложеним мјерама за унапређење рада будућих кампова у организацији Одбојкашког савеза Републике Српске и Извјештај о такмичењу одбојке на пијеску за закључком да се наредне године предузму мјере у циљу повећања броја турнира одбојке на пијеску у Републици Српској.

„Досадашње активности нису адекватно пратиле ниво подршке ФИВБ и ЦЕВ у опремању терена одбојке на пијеску, што ћемо настојати поправити у наредном периоду“, рекао је Поповић.

Уз прихватање Извјештаја о семинару одбојкашких тренера констатовано је да постоје проблеми у функционисању Удружења тренера. Задужен је предсједник ОС РС и члан УО ОС БиХ из РС да договоре пријем у Министарству спорта са темом „Однос клуб – школа спорта“.

Извјештај о Семинару одбојкашких судија једногласно је усвојен са приједлогом мјера за унапријеђење рада и реалније подршке напредовању посебно младих судија.

Управни одбор донио је Одлуку о подршци формирању нових клубова у ОС РС којом се додатан подстицај даје формирању и функционисању клубова у мушкој конкуренцији.

На сједници је усвојен Програм обиљежавања 25 година одбојке у Републици Српској, Програм едукације младих одбојкаша и одбојкашица и тренера у Републици Српској уз

подршку Одбојкашког савеза Србије и стручњака из тог савеза, као и календар одбојкашких догађаја у наредној години на приједлог клубова из Бањалуке, Љубиња, Бијељине и Пала.

Предсједник ОС РС Милутин Поповић је похвалио гостопримство начелника општине Котор Варош Зденка Сакана, који је угостио чланове УО и пожелио им много успјеха у раду и напорима који чине да створе боље услове за рад одбојкашких клубова у Републици Српској.